Poljanska tržnica

Na enem mestu zbiramo ponudnike domačih prehrambenih izdelkov iz Poljanske doline in tako olajšamo kmetijam predstavitev svojih izdelkov, ob enem pa omogočimo kupcem dostop do kakovostnih izdelkov kar od doma. Naš namen je zagotoviti kakovostne kmečke izdelke na enem mestu. Poljanska dolina je znana po številnih kmetijah, ki nudijo raznovrstne mesne, mlečne, pekovske, zelenjavne in čebelarske produkte, katere izdelujejo družinske kmetije po načelu tradicije in kvalitete. 

Trenutno nudimo dostavo na relaciji Gorenja vas – Škofja Loka – Ljubljana – Kranj vsak teden. Želimo vam veliko veselih trenutkov, ki jih lahko uživate ob naših tradicionalnih izdelkih.

Delo branjevke ali branjevca na lokalni tržnici je istočasno povsem izpopolnjujoče in občasno precej težko. O težkem delu morda na kratko le to, da včasih nekoliko zagode vreme in da v zimskih mesecih zna pošteno prezebsti prste. Tako, pojamrali smo, zdaj pa k tistemu delu, zaradi katerega se vsak vikend z veseljem vračamo.

Stik s strankami je pristen in oseben. Obiskovalci tržnice so sproščeni, imajo čas, da izbirajo med izdelki, možnost da o čemer koli povprašajo prodajalca in povsem normalno jim je, da ne posluješ s POS terminalom. Pridejo s svojimi košarami in vrečkami, postojijo na vsaki stojnici in izberejo zase najprimernejšo robo.

Odnosi, ki se tkejo in vzdržujejo na tržnici, so neprecenljivi. Prodajalec pravzaprav osebno jamči za kvaliteto izdelkov. V trgovini prodajalka ne pozna vseh artiklov, ne pozna njihovega izvora, procesa izdelave in prednosti. Branjevec na tržnici pa s svojo stalno prisotnostjo omogoča sprejemanje in upoštevanje povratnih informacij in skladno s tem obogati svojo ponudbo, hkrati pa zagotavlja kvaliteto izdelkov. Povratne stranke, ki povedo, da je naša velikonočna šunka bila najboljša, kar so jo kadarkoli pripravili, da se trgovinska salame ne more primerjati z našo in da je naša pašteta v povsem drugi ligi od tiste na policah trgovine – te stranke ti dajo vedeti, da si na pravi poti.

Zelo rad opazujem ljudi na tržnici. Kako se dotikajo izdelkov, jih povonjajo, previdno zlagajo v košare in prav predstavljam si, da stranke tudi doma na enak način rokujejo s kupljeno robo. Eden lepših prizorov je videti dva naključna mimoidoča, ki se najprej malo sumljivo spogledata, potem pa iz pogovora razbereš, da se nista videla že mnogo let. Iskreno veselje, nasmehi in obujanje spominov – tudi to prinaša tržnica. Ker imamo prodajalci običajno več časa kot blagajničarke v trgovini, lahko boljše spoznamo svoje stranke. Pogoj za to je, da znamo biti dobri poslušalci in da nam je v pomembna strankina dobrobit. Trend porasta obiska tržnice priča, da delamo dobro. V kvaliteti in v odnosih, ki jih vzdržujemo.

Med branjevci in branjevkami vlada spoštovanje in sodelovanje. Ta odnos pogosto tudi opredeljuje celotno vzdušje na tržnici. Kadar trgovci med seboj sodelujejo, si pomagajo in napotijo stranke tudi na drugo stojnico, takrat pridobimo čisto vsi – kupci in prodajalci. Vzajemen odnos je osnova vsake dobre tržnice. Midva sva med branjevci na najinih rednih tržnicah najmlajša in iskreno sva vesela, da imava podporo in spoštovanje ostalih ponudnikov.

Iz tega razloga se tudi v naši mesariji vsak vikend udeležujemo tržnic. Z veseljem iščemo tudi sejme širom Slovenije, kjer predstavljamo naše klasične gorenjske recepture in nabiramo nova znanja. Naša mesarija je znotraj družine obdržala tradicijo okusa in z že 4 generacijo ponosno izdeluje mesnine pod blagovno znamko priimka Perešuti.

ZAČNIMO PROJEKT

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE