izdelava spletnih strani

Cena Spletne Strani v letu 2023: Koliko Je Pravzaprav Potrebno Plačati?

V digitalnem svetu, kjer skoraj vsako podjetje ali posameznik potrebuje svojo spletno prisotnost, se vprašanje o ceni spletne strani pojavlja vedno znova. Spletne strani so postale nepogrešljiv del poslovanja in komunikacije v sodobnem svetu, zato je pomembno razumeti, kako se cene spletnih strani oblikujejo, kako določiti, koliko kakovostne spletne strani potrebujete, ter kdaj je smiselno odšteti nekaj več denarja za ta ključen element vaše digitalne prisotnosti.

Raznolikost in Cena Spletne Strani

Ko se odločate za izdelavo spletne strani, boste hitro ugotovili, da se cene razlikujejo od ponudnika do ponudnika. Cena izdelave spletne strani je odvisna od večih dejavnikov. Najpomembnejši dejavniki vključujejo:

 1. Dolžina in Obseg Spletne Strani: Cena spletne strani bo v veliki meri odvisna od števila strani in funkcionalnosti, ki jih potrebujete. Enostavna enostranska spletna stran bo seveda cenejša od večjih spletnih portalov s številnimi podstranmi in naprednimi funkcionalnostmi.
 2. Dizajn in Grafični Elementi: Prav tako se cena poveča, če želite privlačen in unikaten dizajn spletne strani ter uporabo profesionalnih grafičnih elementov.
 3. Funkcionalnosti in Dodatki: Spletne strani z naprednimi funkcionalnostmi, kot so e-trgovina, rezervacijski sistemi, forumi, ali druge posebne funkcije, bodo zahtevale več dela in višje stroške.
 4. Optimizacija za Spletne Iskalnike (SEO): Če želite, da vaša spletna stran dosega visoke pozicije v iskalnikih, bo potrebno vključiti SEO, kar lahko poveča stroške.
 5. Vsebina in Fotografije: Dodatni stroški se pojavijo tudi pri pripravi vsebine, ki jo boste objavili na spletni strani, ter pri nakupu kakovostnih fotografij.
 6. Vzdrževanje in Posodobitve: Ne smemo pozabiti na stroške vzdrževanja spletne strani, ki bodo potrebni v prihodnosti, vključno s posodobitvami in varnostnimi ukrepi.
 7. Izbira Ponudnika: Ponudniki spletnih storitev imajo različne cene in pristope, zato se lahko cene razlikujejo glede na izbiro partnerja za izdelavo spletne strani.
 8. Čas Izdelave: Hitra izdelava spletne strani lahko zahteva višje stroške zaradi večje vključenosti razvijalcev.

Kako Določiti Potrebo Po Spletni Strani

Ko razmišljate o ceni spletne strani, je ključno razumeti, koliko kakovostne spletne strani pravzaprav potrebujete. Odgovori na naslednja vprašanja vam bodo pomagali bolje določiti vaše potrebe:

 1. Kakšen je cilj vaše spletne strani? Če je vaš cilj preprosta spletna vizitka, bo osnovna enostranska stran zadostovala. Če želite prodajati izdelke ali storitve prek spletne strani, boste potrebovali e-trgovinsko platformo.
 2. Kakšno ciljno občinstvo želite doseči? Določite, kdo so vaše stranke in kako želite komunicirati z njimi. To bo vplivalo na oblikovanje in funkcionalnosti spletne strani.
 3. Kakšne funkcionalnosti potrebujete? Če potrebujete napredne funkcionalnosti, kot so rezervacijski sistemi, prijavni portali, ali interaktivne aplikacije, bo cena višja.
 4. Kakšen je vaš proračun? Zastavite si realen proračun za izdelavo in vzdrževanje spletne strani ter se zavedajte, da se cene razlikujejo.
 5. Koliko časa in energije ste pripravljeni vložiti v razvoj spletne strani? Če želite prihraniti pri stroških, lahko nekaj dela opravite sami.
cena spletne strani

Zakaj Podjetja Potrebujejo Spletno Stran?

V dobi digitalizacije so spletne strani postale ključen element poslovanja in komunikacije za podjetja in organizacije. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj je spletna stran nepogrešljiva:

 1. Dostopnost 24/7: Spletna stran je dostopna ves čas, kar omogoča strankam, da se seznanijo s podjetjem in njegovimi ponudbami kadarkoli.
 2. Globalno Doseganje: Splet omogoča doseči stranke ne glede na njihovo lokacijo, kar omogoča globalno prisotnost podjetja.
 3. Povečanje Prodaje: Spletna trgovina omogoča prodajo izdelkov in storitev prek interneta, kar lahko znatno poveča prodajo.
 4. Stroškovna Učinkovitost: Spletna stran je stroškovno učinkovit način komuniciranja s strankami in trženja.
 5. Kredibilnost: Spletna stran daje podjetju večjo kredibilnost in zaupanje strank.

Kako Ločiti Dobre od Slabih Spletnih Strani

Pri izbiri ponudnika izdelave spletne strani je pomembno, da znate ločiti dobre od slabih spletih strani. Tukaj je nekaj ključnih značilnosti dobrih spletnih strani:

 1. Uporabniška Izkušnja (UX): Dobra spletna stran je enostavna za navigacijo, hitra in prilagojena različnim napravam.
 2. Vsebina: Kvalitetna vsebina je ključna. Spletna stran naj ponuja informativne in uporabne informacije.
 3. Dizajn: Dizajn naj bo privlačen, profesionalen in skladen z blagovno znamko.
 4. Varstvo Podatkov: Dobra spletna stran skrbi za varovanje osebnih podatkov obiskovalcev.
 5. Hitrost Nalaganja: Hitrost nalaganja spletne strani je ključna za dobro uporabniško izkušnjo.
 6. SEO Optimizacija: Dobra spletna stran je optimizirana za iskalnike, kar pripomore k boljši vidljivosti.
 7. Redno Vzdrževanje: Dobra spletna stran se redno posodablja in vzdržuje.

Slabe spletne strani pogosto trpijo zaradi pomanjkljivosti v zgornjih točkah. Uporabniki bodo hitro zapustili neustrezno spletno stran, kar lahko negativno vpliva na vaše poslovanje.

Kdaj Je Vredno Odšteti Malo Več Denarja za spletno stran?

Čeprav ni nujno vedno plačati najvišjo ceno za izdelavo spletne strani, obstajajo situacije, ko je vredno odšteti malo več denarja. To vključuje:

 1. E-trgovina: Če imate spletno trgovino, je vlaganje v visoko kakovostno spletno stran nujno, saj je to ključno za uspeh vašega poslovanja.
 2. Zahtevne Funkcionalnosti: Če potrebujete posebne funkcionalnosti, ki bodo olajšale poslovanje ali izboljšale uporabniško izkušnjo, je vredno investirati.
 3. Dolgoročni Načrti: Če načrtujete dolgoročno rast, je vlaganje v kakovostno spletno stran dolgoročna naložba.
 4. Varnost in Zanesljivost: Za zaščito svojih strank in podatkov je vredno investirati v varnost in zanesljivost spletne strani.
spletne strani

Prednosti Spletne Strani

Spletne strani ponujajo številne prednosti, vključno z:

 1. Globalno Doseganje: Spletna stran vam omogoča, da dosežete stranke po vsem svetu.
 2. Kontrola Blagovne Znamke: Na svoji spletni strani imate popoln nadzor nad svojo blagovno znamko.
 3. 24/7 Dostopnost: Vaša spletna stran je vedno dostopna, kar omogoča strankam, da se seznanijo s vašimi izdelki ali storitvami kadarkoli.
 4. Merljivost in Analitika: Spletna stran omogoča natančno merjenje uspešnosti in analizo obiskovalcev.
 5. Stroškovna Učinkovitost: Spletna stran je stroškovno učinkovit način komuniciranja s strankami in trženja.

Slabosti Slabe Spletne Strani

Na drugi strani pa slabe spletne strani lahko prinesejo številne težave:

 1. Slaba Uporabniška Izkušnja: Slaba spletna stran odvrača obiskovalce in potencialne stranke.
 2. Nižja Vidljivost: Slaba spletna stran se težje uvršča na vrh iskalnikov, kar zmanjšuje vidnost.
 3. Nezadovoljstvo Strank: Težave z nalaganjem, slaba navigacija in pomanjkljiva vsebina povzročajo nezadovoljstvo strank.
 4. Tveganje za Varnost: Slaba spletna stran je pogosto bolj ranljiva za spletno varnostno tveganje.
 5. Izguba Posla: Slaba spletna stran lahko pripelje do izgube posla in potencialnih prihodkov.
izdelovalec spletne strani

Kako izbrati pravega izvajalca za izdelavo spletnih strani?

Izbira pravega izvajalca za izdelavo spletne strani je ključna, saj bo to vplivalo na končni rezultat vašega projekta. Tu je nekaj ključnih dejavnikov, ki jih morate upoštevati pri izbiri pravega strokovnjaka ali agencije za izdelavo spletne strani:

 1. Izkušnje: Preverite izkušnje izvajalca. Pogosto je bolje izbrati nekoga z dolgoletnimi izkušnjami, saj imajo boljše razumevanje različnih izzivov in možnosti pri izdelavi spletnih strani.
 2. Referenčni Projekti: Preglejte pretekle projekte izvajalca ali agencije. To vam bo dalo vpogled v njihovo delo, oblikovalski slog in tehnične sposobnosti. Poiščite projekte, ki so podobni vašemu, da se prepričate, da imajo izkušnje v vaši panogi.
 3. Strokovno Znanje: Preverite, ali izvajalec ali agencija sledi najnovejšim trendom in tehnologijam v izdelavi spletnih strani. Sodobne spletne strani morajo biti mobilno prilagodljive, hitre in varne, zato je strokovno znanje bistveno.
 4. Proračun: Določite svoj proračun za izdelavo spletne strani. Različni izvajalci in agencije lahko za isto delo zaračunajo različne cene, zato je pomembno, da najdete rešitev, ki ustreza vašemu proračunu. Bodite pozorni na dodatne stroške, kot so gostovanje, vzdrževanje in nadaljnje posodobitve.
 5. Komunikacija: Dobra komunikacija med vami in izvajalcem je ključna za uspešen projekt. Preverite, kako odzivni so pri komunikaciji in kako dobro razumejo vaše potrebe. Jasna komunikacija bo olajšala sodelovanje in preprečila morebitne težave med projektom.
 6. Portfelj in Pohvale: Preberite mnenja in pričevanja strank, ki so že sodelovale z izvajalcem ali agencijo. To vam bo pomagalo oceniti njihovo zanesljivost in kakovost storitev.
 7. Podpora in Vzdrževanje: Preverite, ali izvajalec ali agencija ponuja storitve vzdrževanja spletne strani po končanem projektu. Spletna stran zahteva redno posodabljanje in vzdrževanje, zato je pomembno, da imate dolgoročnega partnerja za to.
 8. Pogodba: Pred začetkom projekta sklenite pisano pogodbo, ki jasno določa obseg dela, časovni okvir, ceno in druge pomembne pogoje. Izdelava spletnih strani mora biti podprta z pogodbo, zato mora imeti izvajalec cenik. Pogodba bo služila kot pravna zaščita za obe strani, cenik pa za lažjo predstavo okvirne cene spletne strani ali trgovine.
 9. Prilagodljivost: Bodite pozorni na izvajalce, ki so prilagodljivi in pripravljeni prisluhniti vašim potrebam ter vam ponuditi prilagojene rešitve.
 10. Naknadna Podpora: Preverite, kako izvajalec ali agencija obravnava težave ali težave, ki se pojavijo po lansiranju spletne strani. Hitra in učinkovita naknadna podpora je ključnega pomena za nemoteno delovanje spletne strani.

Izbira pravega izvajalca za izdelavo spletne strani je pomembna odločitev, ki bo vplivala na uspešnost vašega spletnega projekta. Upoštevajte zgoraj navedene dejavnike, da boste našli partnerja, ki bo izpolnil vaše potrebe in cilje ter vam zagotovil profesionalno izdelano spletno stran.

Zaključek

Cena spletne strani je odvisna od različnih dejavnikov, in ni nujno, da morate plačati visoko ceno za kakovostno spletno stran. Pomembno je razumeti svoje potrebe in cilje ter izbrati ponudnika, ki bo ustrezal vašim zahtevam. Spletna stran je ključen element digitalne prisotnosti, ki vam lahko pomaga doseči nove stranke in povečati uspeh vašega poslovanja. S pametno izbiro in naložbo v kakovostno spletno stran, se boste lahko izognili pastem slabih spletnih strani ter dosegli pozitivne rezultate in zadovoljstvo strank.


kAJ NUDIMO

Zadnji ducat


VSE REFERENCE