Home Phone

Atletski klub Radovljica

Atletski klub Radovljica

Pogled iz računalnika

Pogled iz telefona

Atletski klub Radovljica se predstavi na spletu. Za vas objavljajo vse dogodke, ki jih tudi slikovno dokumentirajo, da bosta na tekočem z vsemi bodočimi in preteklimi dogodki.

Radovljica je bila na športnem zemljevidu preteklih let prepoznavna po vrhunskih plavalcih in padalcih, po  smučarjih, rokometaših, odbojkarjev ter po odličnih športnikih v nekoliko spregledanih disciplinah. O atletiki se praktično ni govorilo, atletskega življenja ni bilo, razen kadar je športna zveza sestavljala ekipo za Delov kros in vpoklicala športnike iz različnih disciplin.

S tega vidika lahko rečemo, da Radovljica ni imela atletske zgodovine. V polpreteklem času so se atletski navdušenci morali odpraviti »s trebuhom za kruhom« v druga atletska središča, kot so kranjski Triglav ali ljubljansko Olimpijo. Želje in pobude za oživitev atletike so sicer obstajale, vendar konkretnih korakov ni bilo, predvsem zaradi zavedanja, da ni bilo pravih pogojev oz. nobene atletske infrastrukture, razen štiripasovne peščene atletske steze pri osnovni šoli A.T. Linharta.