Home Phone

Cene spletnih strani

Cene spletnih strani

Spletna stran je cenovno v takem razponu kot so novi avtomobili. Če potrebujete spletno stran samo za predstavitev storitev in vam je vseeno, ali ste na spletu tudi dobro vidni, potem je cena zalo ugodna. Ni pa v tem primeru nihče zadovoljen. Zakaj?

Ker če imate spletno stran, je super, če vas na spletu kdo tudi najde. Slej ko prej boste to hoteli. In če ni narejena v tej smeri z vsemi nujnimi pristopi, potem bo to težko. Tudi, če se s stranjo nič ne ukvarjate, bo Google preverjal in opazil, da na strani ni razlik in jo bo temu primerno tudi obravnaval. Kot avto. Če ga kupite, ga bosta verjetno tudi uporabljali.

Zato se tukaj poraja vprašanje, ali je spletna stran za nekaj 100€ dobra izbira. In koliko časa imamo na razpolago, da se poceni spletna stran naredi. Potem boste seveda potrebovali kako podporo, saj boste imeli kako vprašanje.

In tukaj se potem vprašajmo, kaj je razlika med osnovno spletno stranjo in pa stranjo, ki je oblikovno privlačnejša, je vsebinsko bolj bogata, ima dodane module, ki jih potrebujete in tudi uporabljate. Ja, taka spletna stran je dražja. Ampak s tem, ko vi več plačate, dobite več našega časa in posledično je narejena lepše in ima več vsebine, ker je časa več. Pa če spet primerjam z avtom, več dodatne opreme je. Motor je lahko enak, saj so vse spletne strani, ki jih naredimo tehnično odlične in v osnovi zelo podobne, oblikovno in vsebinsko je pa lahko ogromno razlike.

Potem so tukaj spletne trgovine. Tukaj je združena spletna stran in kar nekaj modulov, da je potem vse skupaj lahko spletna trgovine in zato je spletno trgovina dražja kot spletna stran. Tudi zato, ker je gostovanje spletne trgovine dražje od navadne spletne strani, da hitreje deluje. Vse naše spletne trgovine gostujejo na VPS strežniku, zato je ta razlika v ceni.

Potem je tukaj podpora. Se najde kaka stranka, ki potrebuje več pomoči pri urejanju, saj nismo vsi za vse. Tudi mi nismo mehaniki in to delo prepuščamu mojstrom, ki se na to spoznajo, mi pa delamo to, kar znamo mi. Zato gre tudi tukaj čas, da kaj pomagamo in dopolnjujemo, tega pa ne moremo delati brezplačno. Ravno tako gre čas in seveda naše znanje. Zato se s strankami zmenimo ali za redno vzdrževanje ali kolikor nas potrebujejo, kar nekaj strank pa na svojih spletnih straneh ureja vse odlično in vzdrževanja na potrebujejo. Vse je stvar dogovora. Seveda pa tudi to vpliva na ceno spletne strani.

Velikost spletne strani tudi vpliva na ceno gostovanja, saj če imate spletno trgovino z ogromno izdelki je to po velikosti zelo različno od spletne strani, ki vsebuje če nekaj fotografij.

Pri spletnih agencijah so cene sploh visoke, saj več zaposlenih za sabo potegne kar nekaj zadev. Najem pisarne, računalniške opreme, pisarniške opreme, usklajenost, plača, nagrade, regres… In posledično spletna stran ne more biti poceni, če to pomeni komunikacijo s stranko ves čas izdelave, grafična izvedba, vnos vsebin…

Pri nas smo vsi vešči vseh zadev, ki spremljajo izdelavo spletne strani in posledično je lahko izvedba hitrejša. Pisarne nimamo, ker smo se odpovedali “normalnim” službam ravno zaradi zgodnjega vstajanja in gužvanja na cestah in s tem izgubljanjem časa. Da ne omenim, da je nekdo jutranji, nekdo popoldanski in nekdo nočni tip in zakaj siliti nekoga, da bo produktiven dopoldan, če to ne more biti. Zato delamo od doma. Že vsa leta. Dobimo se enkrat na teden za nekaj ur in se vse zmenimo. Pisarno imamo lahko od doma, restavracije, cvetličarne, avta, bencinske črpalke, skratka kjer vi želite. Zato se tudi vi ne potrebujete voziti k nam, ker mi pridemo do vas na sestanek. Posledično smo zato lahko cenejši od konkurence, ker imamo manj stroškov.