izdelava spletnih strani

Na kaj je treba paziti pri izdelavi spletnih strani?

Spletna stran je v sodobnem poslovnem okolju ključno orodje za komunikacijo s strankami, promocijo izdelkov ali storitev ter gradnjo blagovne znamke. Če razmišljate o izdelavi spletnih strani ali prenovo obstoječe, je pomembno, da pozornost namenite številnim ključnim vidikom, ki bodo vplivali na uspešnost vaše spletne prisotnosti. V tem članku bomo pregledali nekaj ključnih stvari, na katere morate paziti pri izdelavi spletnih strani.

NA vse to bodite pozorni pri izdelavi spletnih strani:

 1. Jasna in privlačna oblika: Prvi vtis je ključen. Spletna stran mora imeti jasen in privlačen dizajn, ki bo pritegnil obiskovalce. Uporabite privlačne barvne sheme, privlačne slike in enostaven za navigacijo.
 2. Odzivno oblikovanje (responsiveness): Upoštevajte, da obiskovalci dostopajo do spletnih strani preko različnih naprav, vključno z mobilnimi telefoni in tablicami. Zagotovite, da je vaša spletna stran odzivna in se pravilno prikaže na vseh napravah.
 3. Uporabniška izkušnja (UX): Osredotočite se na uporabniško izkušnjo. Spletna stran mora biti enostavna za uporabo, s smiselnim razporedom vsebine, pregledno navigacijo in hitrimi nalaganji strani.
 4. Vsebina: Kvalitetna vsebina je ključ do privabljanja in zadrževanja obiskovalcev. Vsebina mora biti relevantna, informativna in privlačna. Razmislite o uporabi različnih medijev, kot so besedilo, slike, video in infografike.
 5. SEO (optimizacija za iskalnike): Upoštevajte osnove SEO optimizacije, da bo vaša spletna stran bolje rangirala v iskalnikih, kot je Google. To vključuje uporabo ključnih besed, optimizacijo slik, ustvarjanje kakovostnih povezav in pravilno strukturo URL-jev.
 6. Hitrost nalaganja strani: Dandanes ljudje pričakujejo hitro nalaganje spletnih strani. Poskrbite, da bo vaša spletna stran optimizirana za hitro nalaganje. To lahko dosežete z optimizacijo slik, uporabo kompresije in izogibanjem preobremenjenosti spletne strani s težkimi vsebinami.
 7. Varovanje podatkov: Če zbirate osebne podatke svojih obiskovalcev (na primer prek obrazcev za stik ali nakupe), morate zagotoviti ustrezno varovanje teh podatkov. Upoštevajte pravila o varovanju podatkov, kot so GDPR.
 8. Družbeni mediji in delitev vsebin: Omogočite deljenje vsebin na družbenih omrežjih, saj to pomaga širiti vašo spletno prisotnost in privabiti več obiskovalcev.
 9. Redno posodabljanje in vzdrževanje: Spletna stran ni statična entiteta. Redno jo posodabljajte z novimi vsebinami, informacijami in funkcionalnostmi. Prav tako je pomembno, da skrbite za vzdrževanje in varnost vaše spletne strani.
 10. Analiza in spremljanje: Uporabite orodja za analizo spletne statistike, kot je Google Analytics, da spremljate obiskovalce in razumevanje njihovega obnašanja. To vam bo pomagalo izboljšati učinkovitost vaše spletne strani.
 11. Pravilna pravna dokumentacija: Na spletni strani vključite pravilno pravno dokumentacijo, kot so pogoji uporabe, pravilnik o zasebnosti in piškotkih, da se izognete morebitnim pravnim težavam.
 12. Testiranje: Pred lansiranjem spletno stran dobro preizkusite na različnih napravah in brskalnikih, da zagotovite brezhibno delovanje.

Izdelava spletne strani je kompleksen projekt, ki zahteva pozornost do številnih podrobnosti. Pravilno načrtovanje in izvajanje vsakega od teh vidikov lahko prispeva k uspehu vaše spletne strani in izboljša uporabniško izkušnjo obiskovalcev, kar pa ima pomemben vpliv na uspešnost vašega poslovanja na spletu.

izdelavi spletnih strani

PREPRIČAJTE SE, DA JE SPLETNA STRAN DOBRO NAREJENA

Prepričanje, da je spletna stran dobro narejena, zahteva temeljito pregledovanje in ocenjevanje različnih vidikov. Tukaj je nekaj korakov, ki jih lahko naredite, da se prepričate o kakovosti spletne strani:

 1. Preizkusite spletno stran: Najprej temeljito preizkusite spletno stran tako, da jo odprete na različnih napravah (računalnik, mobilni telefon, tablica) in v različnih brskalnikih (Chrome, Firefox, Safari, Edge). Poskrbite, da se stran pravilno prikazuje in da ni težav z izgubo vsebine ali napakami pri nalaganju.
 2. Preverite uporabniško izkušnjo: Preizkusite navigacijo po spletni strani in preverite, ali je enostavno najti informacije, ki jih iščete. Upoštevajte hitrost nalaganja strani in preverite, ali so vse povezave in gumbi delujoči.
 3. Preberite vsebino: Preverite kakovost vsebine na spletni strani. Preberite besedila in preverite, ali so pravopisno in slovnično pravilna ter informativna. Spremljajte tudi, ali so informacije ažurirane in relevantne.
 4. Testiranje funkcionalnosti: Če spletna stran vključuje posebne funkcionalnosti, kot so obrazci, iskalniki, e-trgovine ali rezervacijski sistemi, jih preizkusite in preverite, ali delujejo brezhibno.
 5. Preverite hitrost nalaganja: Hitrost nalaganja spletne strani je ključna. Uporabite orodja, kot je Google PageSpeed Insights, da ocenite hitrost nalaganja in prejmete predloge za izboljšave.
 6. Preverite varnost: Poskrbite, da je spletna stran varna. Preverite, ali uporablja SSL certifikat za šifriranje podatkov, in preverite, ali so nameščene ustrezne varnostne rešitve, ki ščitijo pred napadi in zlorabo podatkov.
 7. Pravilna pravna dokumentacija: Preverite, ali so na spletni strani vključeni pravilni pravni dokumenti, kot so pogoji uporabe, pravilnik o zasebnosti in piškotkih.
 8. Preverite delovanje povezav: Preverite vse povezave na spletni strani, da se prepričate, da so delujoče. Preverite tudi, ali so povezave usmerjene na ustrezne strani.
 9. Mnenja in povratne informacije: Če je mogoče, zbirajte mnenja in povratne informacije od obiskovalcev in strank. To vam lahko pomaga razumeti njihove potrebe in izboljšati spletno stran.
 10. Primerjava s konkurenco: Primerjajte svojo spletno stran s konkurenčnimi spletnimi mesti. Ugotovite, kaj delajo dobro in česa morda manjka na vaši strani.
 11. Sodelovanje z izvajalcem: Če ste spletno stran naročili pri izvajalcu, redno komunicirajte z njim, da zagotovite, da so vaše zahteve izpolnjene in da se morebitne težave rešujejo.
 12. Vprašajte strokovnjake: Če niste prepričani, lahko vedno vprašate strokovnjake za mnenje. Spletni razvijalci, oblikovalci in SEO strokovnjaki vam lahko pomagajo oceniti kakovost vaše spletne strani.

S temi koraki lahko zagotovite, da je vaša spletna stran dobro narejena in da bo uspešno služila svojemu namenu. Pomembno je, da redno spremljate in vzdržujete svojo spletno stran, saj se tehnologija in potrebe obiskovalcev sčasoma spreminjajo.


kAJ NUDIMO

Zadnji ducat


VSE REFERENCE