Koliko časa traja izdelava spletne strani?

Koliko časa traja izdelava spletne strani

Koliko časa traja izdelava spletne strani, se lahko razlikuje glede na številne dejavnike, vključno z velikostjo in kompleksnostjo spletnega mesta, številom podstrani, količino vsebine in številom funkcij. Enostavno spletno mesto z le nekaj stranmi je lahko zgrajeno v nekaj dneh, medtem ko lahko bolj zapleteno spletno mesto z več deset ali celo več sto stranmi traja več tednov ali celo mesecev.

Na splošno pa lahko večino spletnih mest, če gre vse po sreči, izdelate v nekaj tednih. Seveda vedno obstajajo izjeme; izdelava nekaterih spletnih mest lahko zaradi nepredvidenih okoliščin traja dlje, druga pa lahko začnejo delovati prej, kot je bilo pričakovano. Navsezadnje je vse odvisno od sodelovanja z ekipo za izdelavo spletnih strani, da zagotovite, da bo vaše spletno mesto izdelano v skladu z vašim časovnim načrtom in proračunom.

Koliko časa traja izdelava spletne strani – Faza načrtovanja in oblikovanja

Ni skrivnost, da je prvi vtis pomemben. Pri spletnih straneh je ta prvi vtis pogosto odvisen od njihove zasnove. Učinkovita zasnova spletne strani ne bo le pritegnila pozornosti vaše ciljne skupine, temveč bo tudi enostavna za navigacijo in informativna. Postavitev vašega spletnega mesta mora biti enostavna za sledenje in logična. Vaši obiskovalci morajo zlahka najti tisto, kar iščejo, ne da bi se razočarali ali izgubili.

Oblikovanje vašega spletnega mesta mora biti skladno z identiteto vaše blagovne znamke. To pomeni, da uporabite barve, pisave in slike, ki so v skladu s tem, kako vaše stranke dojemajo vaše podjetje. Poleg tega mora biti zasnova vašega spletnega mesta odzivna, kar pomeni, da je videti dobro na vseh napravah (prenosnikih, tabličnih računalnikih, pametnih telefonih itd.).

Vsebina vašega spletnega mesta mora biti dobro napisana in informativna. V njej ne sme biti slovničnih in pravopisnih napak, poleg tega pa mora vašim obiskovalcem zagotavljati vrednost. Poleg tega je treba vsebino redno posodabljati, da bo vaše spletno mesto vedno sveže in relevantno.

Dobra zasnova spletnega mesta lahko vašemu podjetju prinese številne prednosti, med drugim:

1. Boljša prepoznavnost blagovne znamke: Dobro zasnovano spletno mesto, ki je skladno z identiteto vaše blagovne znamke, pomaga izboljšati zavedanje in prepoznavnost blagovne znamke. Spletna stran mora odražati vrednote, poslanstvo in cilje vašega podjetja, oblikovana pa mora biti tako, da je skladna s tem, kako vaše stranke dojemajo vašo blagovno znamko

2. Večji spletni promet: Dobra zasnova spletnega mesta lahko pripomore k povečanju spletnega prometa, saj je vaše spletno mesto uporabniku prijaznejše in lažje za navigacijo. Obiskovalci morajo biti sposobni hitro in enostavno najti tisto, kar iščejo, ne da bi bili razočarani. Poleg tega bo dobro oblikovano spletno mesto prijazno do mobilnih naprav, kar je vedno bolj pomembno, saj vedno več ljudi za dostop do interneta uporablja pametne telefone in tablične računalnike.

3. Višja stopnja konverzije: Dobro zasnovano spletno mesto vam bo pomagalo tudi pri pretvorbi več potencialnih strank v potencialne kupce. Vaše spletno mesto mora biti zasnovano z mislijo na uporabniško izkušnjo, z jasnimi pozivi k ukrepanju, ki obiskovalce spodbujajo k naslednjemu koraku, naj bo to prijava na e-novice ali nakup.

4. Boljše uvrstitve v iskalnikih: Dobra zasnova spletnega mesta lahko pripomore tudi k boljši uvrstitvi v iskalnikih. Iskalniki, kot je Google, pri določanju uvrstitve spletnih mest v rezultatih iskanja upoštevajo različne dejavnike, med drugim strukturo spletnega mesta, kakovost vsebine in prijaznost do mobilnih naprav. Če bo vaše spletno mesto dobro zasnovano na vseh teh področjih, boste imeli več možnosti za visoko uvrstitev v rezultatih iskanja, kar vam bo prineslo še več spletnega prometa in konverzij

Koliko časa traja izdelava spletne strani

Koliko časa traja izdelava spletne strani
Koliko časa traja izdelava spletne strani

Koliko časa traja izdelava spletne strani – Faza priprave vsebine – vsebina je kralj

Spletna stran je obraz vašega podjetja. Pomembno je, da je vsebina na vaši spletni strani kakovostna, ustrezna in zanimiva. Pri pripravi vsebine za spletno stran morate upoštevati nekaj stvari.

1. Vsebina naj bo relevantna

Poskrbite, da bo vsebina na vašem spletnem mestu pomembna za vaše podjetje. Če ste podjetje za oblačila, vaša spletna stran ne sme biti o politiki ali aktualnih dogodkih. Vaše stranke prihajajo na spletno stran, da bi se poučile o vaših oblačilih, ne pa da bi brale novice. Vsebina na spletnem mestu naj bo osredotočena na to, kar znate najbolje.

2. Naj bo privlačna

Vaša vsebina mora biti privlačna in zanimiva. Nihče ne želi brati dolgočasnega članka ali opisa izdelka. Pišite z zanimivim in aktivnim glasom. Uporabljajte močne glagole in se izogibajte pasivnemu tonu. Uporabljajte kratke stavke in odstavke, da besedilo razbijete in olajšate branje.

3. Strateško uporabljajte ključne besede

Ključne besede so pomembne za SEO (optimizacijo za iskalnike). Vendar pa se pazite, da ne boste v vsebino vnesli toliko ključnih besed, da jo je težko brati. Ključne besede uporabljajte poredko in le, če so smiselne. Dobro pravilo je, da ključno besedo uporabite največ 2-3 % časa.

4. Preverite slovnične napake

Nič ne odvrne bralca bolj kot slovnične napake v vaši vsebini. Preden delo objavite na svojem spletnem mestu, ga skrbno preverite. Če potrebujete pomoč, je na voljo veliko spletnih programov za preverjanje slovnice, ki vam lahko pomagajo ujeti napake, preden se objavijo.

Izdelava spletnega mesta ni nujno dolgotrajen in zamuden proces. V večini primerov je mogoče spletno mesto izdelati v nekaj tednih. Seveda vedno obstajajo izjeme; nekatera spletna mesta se lahko zaradi nepredvidenih okoliščin gradijo dlje, druga pa lahko začnejo delovati prej, kot je bilo pričakovano. Koliko časa traja izdelava spletne strani je odvisno od sodelovanja z ekipo za izdelavo spletnih strani, da zagotovite, da bo vaše spletno mesto izdelano v skladu z vašim časovnim načrtom in proračunom.

ZAČNIMO PROJEKT

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE