izdelava spletnih strani

OPTIMIZACIJA SPLETNE STRANI

OPTIMIZACIJA SPLETNE STRANI

Optimizacija spletne strani (SEO – search engine optimization) je postopek, s katerim se spletno stran postavi na čim višje mesto v spletne brskalnike. Večina modernih urejevalnikov spletnih vsebin že ima možnost urejanja osnovnih elementov spletne optimizacije, kot so naslov strani, ključne besede, opis strani in povezava, ki je vidna v brskalnikih. Seveda pa je še veliko ostalih dejavnikov, ki so del spletne optimizacije.
Optimizacija spletne strani zajema tudi kvalitetne spletne vsebine spletne strani, naslove, ki morajo biti označeni v pravilnih slogih. Pomembno je tudi, da so slike, ki so na spletni strani tudi pravilno poimenovane. Prav tako je dobrodošlo, da so elementi spletne strani poimenovani glede na samo vsebino.

OPTIMIZACIJA SPLETNE STRANI IN SAMA IZDELAVA STRANI

Same spletne strani ni problem narediti, je pa veliko težje in dolgotrajno, da spletno stran spravimo na dobre pozicije v spletnih brskalnikih oziroma da jo naredimo že v osnovi z elementi optimizacije.
Google je branje spletnih strani zelo omejil in lahko traja tudi dober mesec, da nam sploh spozna našo spletno stran, pa še to jo bo prebral le površno oziroma bo pregledal le osnovne elemente. Potem bo pa spet potrajalo kak teden ali dva, da bo stran prebral bolj podrobno. Sama optimizacija spletne strani lahko traja tudi do pol leta, odvisno od konkurence.

KAJ POMENI ODLIČNA POZICIJA

Če smo v samih brskalnikih dobro pozicionirani, potem nas veliko ljudi tudi opazi. Če nas opazi veliko ljudi, nas prepoznajo in tudi brskalnik bo videl, da se na strani nabira promet in ogledi, kar je za samo pozicioniranje spletne strani zelo dobrodošlo.
So pa tudi primeri, ko se spletne strani ne da potisniti na sam vrh iskalnika. To je odvisno od ključnih besed, ki jih želite izpostaviti. Ker je pred vami že bil nekdo ali več, ki se ukvarjajo z enako dejavnostjo, bo pot na vrh zahteva in dolgotrajna. Pomagati si bo treba tudi s plačljivim oglaševanjem na Googlu. Oglaševanje na socialnih omrežnjih za boljšo vidnost v brskalnikih ne pomaga. Tukaj bi lahko še in še naštevali, kaj in kako, drži pa, da brskalniki niti dveh spletnih strani ne jemljejo enako in je pri vsaki delo z optimizacijo unikatno.

✓ da je spletna stran pravilno narejena
✓ da spletna stran vsebuje kvalitetne vsebine (s tem je mišljena vsebina, ki je v vezi z vašo dejavnostjo)
✓ dobimo se na sestanku
✓  da ima spletna stran čim več obiska iz Googla. Da, iz Googla, ne iz drugje, zato oglaševanje na recimo socialnih omrežjih v tem primeru ne pomagajo.
✓  če je vaša dejavnost zelo konkurenčna, je možno, da se spletne strani ne bo dalo postaviti visoko. To pregledamo pred izdelavo, da ne bo potem razočaranj. Se nam je že zgodilo, da nismo šli v izdelavo strani, ker nekje res ni možno. Če vam drugi obljubljajo drugače, vam ne govorijo po pravici.
✓ vsaj dvakrat mesečno je priporočljivo objaviti kak članek, spremeniti kako sliko oziroma narediti kako spremembo na spletni strani

✓ naslovi na spletni strani
✓ meta naslov in meta opis
✓ ključne besede
✓ vsebina spletne strani
✓ pravilno poimenovani deli spletne strani
✓ imena, opisi in naslovi slik

Potem igra naslednjo pomembno vlogo obisk na vaši spletni strani. In to ne iz kjerkoli, ampak iz Googla. Če želite, da ste dobro vidni na Googlu, potem morate iz njega pridobiti čim več obiskov.
Kako pa to gre, če še nismo dobro vidni?
Ja, z oglaševanjem. Plačljivim. Več boste Googlu namenili, raje vas bo imel. In vam zato tudi vrnil v zameno kako stopničko višje pri uvrstitvi na najboljša mesta.

Fininvest Maribor

Fininvest d.o.o. je dinamična družba, ki razume potrebe sodobnih podjetij. S strankami gradimo zaupanje in dolgoročno partnerstvo, kar dosegamo s stalnim izobraževanjem na najvišjem možnem nivoju, z zanesljivostjo in s strokovnim delom. Velik poudarek dajemo pristnemu odnosu s strankami, s katerimi gradimo dolgoročni partnerski odnos. Dobre poslovne odnose vzdržujemo tudi z vsemi pristojnimi inštitucijami.

Becom Fashion

Podjetje Be.Com d.o.o. iz Novega mesta se po 26 letih delovanja predstavi tudi na spletu. Imajo pestro ponudbo ženskih oblek, modnih dodatkov, nakita, spodnjega perila in obutve. Spletna trgovina je prilagojena vsem napravam za nemoten ogled ponudbe. Vljudno vabljeni.

Panna

Podjetje Panna d.o.o. je dolgoletni pooblaščeni prodajno servisni center blagovnih znamk Xerox in Develop. Začetki delovanja segajo v leto 1994. Smo strokovnjaki pri kreiranju in upravljanju z dokumenti, svoje poslovne aktivnosti usmerjamo v napredna pisarniška okolja (zahtevne mrežne rešitve tiskanja, skeniranja, arhiviranja, optimizacija in upravljanje s tiskom) in zahtevna grafična okolja (digitalni tisk, design studiji).

Vrtec Nova Gorica

Vrtec Nova Gorica se predstavi v novi preobleki. Na spletni strani dobite vse informacije o vsaki enoti, aktualne novice in dogodke iz posameznih enot, skratka, na tekočem boste z vsemi informacijami o vrtcu.
Scroll to Top